A vékony, finom szálú haj, sok gondot okoz viselőjének. Nincs tartása, főnözés után könnyen összeesik, ráadásul a gyenge szerkezetnek köszönhetően a káros környezeti hatások is jobban igénybe veszik. Könnyen feltöltődik elektrosztatikusan, a “repülő” haj, pedig nagyon zavaró tud lenni.

Fontos, hogy a hajtípusnak meg felelő hajápolókkal kezeljük hajunkat, és ne essünk abba a hibába, hogy túl sok és sokféle rögzítő termékkel bombázzuk, mert a túlzásba vitt hajápolás ellenkező hatást vált ki mint szeretnénk. Ne használjunk 2 az 1-ben samponokat. Balzsamot, csak hajvégre tegyünk. Zsír, és alkohol mentes rögzítőkkel kezeljük. A hajtő emelő spray, és a dúsító hatású samponok  hajhab segíthetnek problémáinkon.

Frizura ajánlat:

A fodrásztól lépcsőzetes, tépett frizurát kérjünk. A fedő haj alatti tincseket vágassuk rövidebbre, ezek kicsit meg támasztják a fedő hajat.  Az apródfrizura ideális a vékony, finom szálú hajhoz. Sokféle formázási lehetőség van benne. Lehet szélfútta, sportosan laza, száríthatjuk kissé kifele álló hajvégekkel, zselével, lakkal rögzítve. Minden esetben ajánlatos a hajtöveket, jól el emelni a fejbőrtől. Ezáltal tartósabb, és dúsabb eredményt érhetünk el. A repülő haj effektust ki küszöbölhetjük kevés waxal is. Nagyon kevés waxot kenjünk szét a tenyerünkön, és óvatosan simítsuk át a fedőhajat vele.

A hosszú haj, és egyforma hosszú tincsek, súlyuknál fogva lehúzzák a frizurát, ezáltal lelapult, és elhanyagolt formát mutat hajzatunk. Ezért kerüljük az ilyen hajviseletet.

Gyógynövény tipp:

A gyógynövények nem csak egészségünknek, de szépségünknek is jó szolgálatot tehetnek. A nyírfapakolás élénkíti a fáradt, erőtlen hajat. Készítsünk nyírfa teát, és hajmosás után öblítsük át ezzel a hajunkat.

Erősíti, energetizálja a hajat, és a fejbőrt. Hajhullásra is jó.  Kaphatóak egészen ár barát haj szeszek is nyírfa kivonatból. Minden hajtípusnak jót tesz az időnként beiktatott hajszeszes fejmasszázs. Élénkíti a vérkeringést, stimulálja erősíti a hajhagymákat.

Belsőleg is használhatjuk:

Serkenti a salaktalanítást, méregtelenítő, hólyag és vese bántalmak kiegészítő kezelésére is alkalmas. A szép haj, és a jó közérzet érdekében érdemes néha be iktatni néhány nyírfa tea napot.

De akár a nyírfa nedvet is kipróbálhatod, haj és bőrszépítésre, méregtelenítésre, vitalitás fokozására. A vékony szálú haj kezeléséről új bejegyzést olvashatsz tőlem itt kattints!